Expositie Horsfield

OpdrachtgeverCentraal Museum
Datum2016
Weblinkcentraalmuseum.nl
Categorie

Over Craigie Horsfield

De tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs was van 30 oktober tot en met 5 februari 2017 te bewonderen in het Centraal Museum te Utrecht. Er kwamen circa 35.000 bezoekers naar deze tentoonstelling met fotografische kunstwerken.

Mijn opdracht

Voor deze tentoonstelling heb ik een marketingcampagne ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij richtte ik mij – naast reguliere bezoekers – op het aantrekken van jongere bezoekers die zich bezighouden met zingeving. Dit deed ik vooral door middel van online storytelling, samenwerkingen en het organiseren van een uniek event.

De online storytelling realiseerde ik door verschillende video’s te laten maken die de kijker een blik achter de schermen toonde en verdieping gaf.


Foto door Ruud Voest

Het unieke event werden wekelijkse yogalessen in de tentoonstelling samen met een van de grootste yogascholen van Utrecht: Yogapoint. De 10 yogalessen gaven we op vrijdagochtend voordat het museum opende en was een samenwerking met een grote yogaschool in Utrecht.

Naast deze yogalessen initieerde ik ook een online tool met de jonge makers van Studio September om jonge(re) bezoekers actief te betrekken bij de voorstelling. Met de tool maakten bezoekers een online zelfportret dat vervolgens werd geprojecteerd in de tentoonstelling.

Resultaten

* Ca. 35.000 bezoekers
* Yogalessen waren in een halve dag uitverkocht.
* bijna 200 yogi’s die deelnamen aan een yogales.
* Samenwerkingen met De Correspondent en Yogapoint opgezet.
* redactionele aandacht in diverse media waaronder NRC, Volkskrant, Yoga Magazine, LINDA, het AD en bij influencers als Plants On Pink en @nenthe.